Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ενοικιαζόμενα ποδήλατα

Σε πολλά σημεία διάσπαρτα στην πόλη, υπάρχουν τα εικονιζόμενα "σημεία στάθμευσης" των συγκεκριμένων ποδηλάτων. Η εταιρεία που τα εκμεταλλεύεται ονομάζεται cyclocity. Και πώς λειτουργεί το σύστημα;
Απλούστατα: Η ετήσια συνδρομή κοστίζει 49 λίτας (14 ευρώ), αν κάποιος προτιμάει τη μηνιαία, 14 λίτας (4 ευρώ). Μόλις εγγραφεί κάποιος, του χορηγείται το προσωπικό του ΡΙΝ. Από εκείνη τη στιγμή, μπορεί, με τη χρήση του ΡΙΝ, να ξεκλειδώσει ποδήλατο από οποιοδήποτε σημείο. Όταν τελειώσει τη βόλτα ή τις δουλειές του, το κλειδώνει, πάλι με τη χρήση του ΡΙΝ, σε οποιοδήποτε σημείο στάθμευσης, οπότε σταματάει και η χρέωσή του.
Η οποία είναι μηδενική αν το ποδήλατο χρησιμοποιήθηκε μέχρι μισή ώρα, 1,5 λίτας (0,40 ευρώ) το δεύτερο μισάωρο(μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας), 5 λίτας (1,45 ευρώ) μέχρι μιάμιση ώρα και 12 λίτας (3,48 ευρώ) από μιάμιση ώρα και πάνω.
Οι χρεώσεις αφαιρούνται, είτε από τραπεζική κάρτα, είτε από την κάρτα που χορηγεί η εταιρεία, στην οποία καθένας φροντίζει να βάζει κάποια χρήματα (όσα νομίζει) όταν τελειώνουν.
Αν κάποιος σκοπεύει να επισκεφτεί το Βίλνιους, ή να δει πώς δουλεύει το σύστημα, εδώ


1 σχόλιο:

  1. Το σύστημα αυτό υπάρχει και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού (θυμάμαι πρόχειρα τη Βιέννη και το Παρίσι). Είναι ένας τρόπος να μετακινούνται άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα μέσα συγκοινωνίας (που φαντάζομαι θα είναι ικανοποιητικά).

    Παρεμπιπτόντως:Πολύ ωραία η φωτογραφία της κεφαλίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή